Kuin valtavirtamusiikki ja muoti kehittyvät, myös peliteollisuuden anti muotoutuu kysynnän perässä.
Fortnite on yksi suosituista Battle Royale- tyylisistä peleistä, joissa pääluonteenpiirteenä on jatkuvasti pienenevä rajattu alue, jonka sisällä pelaajien on kamppailtava viimeiseen “mieheen” – Eli usein vain yksi pelaaja voittaa.
Initiaalinen pelikartta pelin alkaessa on pinta-alaltaan hyvinkin laaja, sillä pelin kulku on alussa huomattavasti rauhallisempaa toisin kuin lopussa, jossa viimeisille pelaajille on hyvinkin pieni alue liikuttavaksi.
Samaa peliluokkaa edustava
PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS alkuperäinen pelikonsepti perustuu täysin Battle Royale -moodiin. Kyseinen peli on toteutettu erilaisella grafiikalla ja pyrkii realistisempaan otteeseen, kun taas Fortniten toteutus on lapsiystävällisempi.
Mikä Battle Royale?
Battle Royale -pelilaji on saanut nimensä, sekä teemansa kuuluisasta elokuvasta “Battle Royale”, jossa Japanin hallitus lähettää joukon nuoria saarelle kuolemantuomiona taistelemaan hengestään. Elokuvassa nuoret taistelevat toisiaan vastaan ja viimeinen hengissä selviävä armahdetaan.
Elokuva herätti julkaistuaan paheksuntaa ja elokuvalla oli monessa maassa esityskielto kiistanalaisen ja dystooppisen teeman takia.
Battle Royale -peleistä E-sport tulokas
Counter-strike 1.6? CS:GO? DOTA?
Jos vartuit lapsuuden pelatessasi näitä pelejä, niin tiedät myös varmasti että näistä peleistä pelataan myös ammattitasolla. Edellä mainitut pelit ovat vieläkin hyvin suosittuja, mutta Battle Royale -pelit raivaavat paikan itselleen
E-sportin parissa.
Kuten missä tahansa pelissä, aina löytyy eliittitason pelaajia ja nämä pelaajat pelaavat E-sport -tapahtumissa joukkueittain muita joukkueita vastaan.
Suomesta löytyy jo MM-mitalistit Counter-strike Global Offensive -pelin saralta
Uusia Battle Royale -pelejä tulossa – vai tuleeko?
Battle Royale -pelilajin pelit ovat tällä hetkellä huipussaan ja tulee myös varmasti olemaan, mutta sama kuin aikaisempien villitysten suhteen – pelidevaajat, eli tuotantoyhtiöt ja studiot keksivät innovatiivisia ja uusia pelimuotoja. Itse Battle Royale -pelit eivät ilmestyneet tyhjästä, vaan ensin tuli esimerkiksi: Arma 2, mikä ei suoranaisesti ole Battle Royale -tyylille omistautunut peli, mutta niin sanottu pioneeri ja innoittaja.
Battle Royal -pelit tuntuvat olevan vielä varsin aluillaan, sillä tällä pelimoodilla on varmasti potentiaalia luoda lisää ominaisuuksiltaan innovatiivisia pelejä.
Nuorisomuoti vaikuttaa olevan elävä käsite nykypäivänä, mikä tarkoittaa sitä että nuoret ja ihmiset ylipäätänsä arvostavat enemmän muotia. Yhteiskunta ja valtavirta pysyttelee yleisesti muodin aallonharjalla – Täältä lastenvaatteet vaativampaakin makuun.
Monet muun tyylisuunnan omaavat pelit ovat integroineet Battle Royale -pelityylin peleihinsä lisäosien muodossa kuten vaikka mm:
- Red Dead Redemption 2
- Paladins
- Grand Theft Auto: Online
- Dota 2
- Counter Strike: Global Offensive (CSGO)
- H1Z1
Listassa näkyy myös kuuluisa
CSGO joka rikkoi pelityylinsä rajat ja lisäsi Battle Royale -pelityylin yhdeksi pelattavaksi pelimoodiksi.
Hyvä vaiko paha?
Fortniten ja muiden Battle Royale -tyyliset pelit ovat keränneet paljon huomiota, niin hyvässä kuin myös pahassa. Pelityylin laajetessa muihin peleihin, lisääntyy myös kritiikki. Monet pelaajat ovat ilmaisseet suurta turhautumista kyseiseen pelimoodiin erinäisistä syistä. Yksi monista syistä on pelko muiden pelilajien tuotannolliseen heikentymiseen vallitsevan Battle Royale -villityksen takia.
Battle Royale -pelit ovat kuitenkin viihdearvoltaan hauskoja ja tilastot puhuvat puolestaan, että kyseessä ei ole mikään floppi. Tärkeintähän on hauskanpito ystävien kanssa ja onneksi peliteollisuus on miljoonabisnestä tänäpäivänä joten meillä on valittavana suuri kirjasto erilaisia pelejä.
Toivotaan vain ,että Battle Royale -pelit ikääntyy hyvin, eikä fokus peliteollisuudessa kuitenkaan lukitu pelkästään niihin, mikä ei tietenkään tule tapahtumaan, sillä niin kauan kun on pelaajia, on myös pelejä.