Miten sisustaa unelmien pelihuone

Jokaisen intohimoisen pelaajan suurin haave lienee sama – ikioma peliluola, jossa voi vain olla ja pelata! Eikö kuulostakin upealta? Huone, johon kukaan muu ei saa tulla, ja jossa voit vain uppoutua pelaamaan. Vain sinä ja tietokone… ja mitä muuta?

Tässä artikkelissa annamme käteviä vinkkejä siihen, miten unelmien pelihuoneen voi sisustaa. Annamme vinkkejä siihen, mitä kaikkea sinne kannattaa hankkia, ja miten siitä saa mahdollisimman mukavan ja helpon käytettäväksi. Tämän artikkelin lukemisen jälkeen sinun ei tarvitse tehdä enää muuta kuin ryhtyä sisustamispuuhiin, ja tehdä unelmistasi totta! Miten tämä sitten onnistuu? Voit hakea apua vaikkapa questback in osaavalta porukalta meidän neuvojemme tueksi.

Panosta mukavuuteen – tulethan viettämään tässä huoneessa tuntikausia

Ajatellaan nyt realistisesti: kukaan ei tule pelihuoneeseen vain viettääkseen siellä tunnin tai pari. Ei, siellä vierähtänee luultavasti useampi tunti, ellei jopa päiviä. Siksi kannattaakin pitää nyrkkisääntönä sitä, että mukavuus ratkaisee. Vaikka satojen eurojen panostaminen hyvään pelituoliin saattaisi tuntua rahanhukalta, on se kaikkea muuta.

Oikeanlainen tuoli pitää peliasentosi hyvänä, ja kun asento on oikea, vältyt monilta pitkäaikaisen istumisen aiheuttamilta vaivoilta. Se on siis pieni hinta siitä, mitä tulet säästämään tulevaisuudessa. Panosta mukavaan pelituoliin sekä oikean korkuiseen pöytään, niin pelihuoneessa vietetyt tunnit tuntuvat lomalta.

Pelitietokone on pelihuoneen helmi

Pelihuoneen timantti on tietenkin sen päällimmäinen tarkoitus – tai oikeammin apuväline sen päällimmäisen tarkoituksen suorittamiseen, eli tietokone. Hyvä pelitietokone pyörittää pelin nopeasti ja välttää ikävät lagimisen hetket, jotka saavat sinut kihisemään raivosta. Panosta siis hyvän suorituskyvyn ja grafiikat omaavaan tietokoneeseen, niin saat pelihetkistäsi kaiken irti.

Huolehdi nesteytyksestä ja ruokapuolesta

Vaikka pelatessa onkin helppo uppoutua virtuaalimaailmaan, ei kannata unohtaa sitä, että olet edelleen elävä ihminen oikeassa maailmassa, joissa elämiä on vain yksi. Sitä ei kannata menettää kupsahtamalla nestehukan tai ravinnonpuutteen vuoksi!

Jos pelihuoneen ja keittiön välimatka tuntuu mahdottomalta, voit ratkaista ongelman myös toisella tavalla. Hanki pelihuoneeseesi pieni minijääkaappi, jossa pidät aina saatavillasi raikasta juomaa ja pientä purtavaa, joka pitää sinut hengissä pelimaratonin ajan. Viiden tähden kokkaamisen aika on joskus toiste!

Pidä lämpötila mukavana ja ilmanvaihto toimivana

Jotta pelaamisesta tulee mahdollisimman mukavaa, tulee oltavatkin pitää sen mukaisena. Eihän kukaan voi viettää tuntikausia huoneessa, jossa joutuu tärisemään jäätävän kylmissä olosuhteissa. Tai sellaisessa, jossa hiki virtaa silmiin sankkoina putouksina hämärtäen näön? Entäpä jos henkikään ei enää kulje, kun huoneessa on vietetty muutama päivä ja tuuletus ei pelaa?

Kaikki nämä kuvaukset olivat tilanteista, jollaisia ei pitäisi tulla vastaan. Nämä kaikki voi välttää helposti pitämällä termostaatti mukavalla tasolla ja huolehtimalla ilmastoinnista, jotta pelikokemuksesi ei kärsi ikävistä tilanteista.

Sisusta rauhallisilla väreillä

Yksi asia, jota ei välttämättä tule ensimmäiseksi ajatelleeksi pelihuonetta sisustaessa, on tietenkin värit. Väreillä on loppujen lopuksi paljon enemmän merkitystä, kuin edes ymmärrämme. Jos pelaat huoneessa, jonka kaikki sisustus on toinen toistaan räikeimmissä väreissä, huomiosi saattaa helposti herpaantua ruudulta vaeltelemaan pitkin huonetta. Panosta rauhallisiin väreihin, kuten tummansiniseen, jotta voit keskittyä tärkeimpään: pelaamiseen.