Millainen on hyvä tila PC-pelin pelaamiseen?

 

Tietokonepelien eli PC-peleiksikin kutsuttujen pelien pelaaminen on nykyään yhä useamman harrastuslistalla. Pelaajia löytyy vauvasta vaariin, sillä pelejäkin on useille kohderyhmille. Löytyy niin seikkailuhenkisiä pelejä, kauhupelejä kuin sotapelejäkin – sekä paljon muuta. Jokainen onkin varmasti ainakin kerran elämässään laittanut jonkin pelin pyörimään ja takonut näppäimistöä tai hiirtä sormet verillä ja sydän pamppaillen.

PC-pelien pelaamiseen tarvitaan tietysti tarpeeksi tehokas tietokone, joka pyörittää peliä vaivatta. Myös tehokas näytönohjain on tärkeä, sillä nykyajan peleissä grafiikka on jo niin hyvällä tasolla, että sen terävään piirtämiseen ei välttämättä vanhanaikainen näytönohjain enää riitä. Kaiken tekniikan lisäksi on toki tärkeää, että huonekalut– eli pöytä ja tuoli – sopivat pelaamiseen.

Haaveet vs. todellisuus

Jos sattuu olemaan innokas pc-pelien pelaaja, on varmasti eksynyt tutkimaan, millaisia pelihuoneita muilla pelaajilla on. Joillakin puitteet ovat melko samanlaisia, kuin jokaisessa normaalikodissa tavallisella budjetilla on mahdollista rakentaa, eli toteutettavissa olevia, mutta joillakin pelihuoneeseen on käytetty niin paljon rahaa, että sillä matkaisi maailman ympäri useammin kuin kerran. Kannattaa siis pelihuonetta suunniteltaessa ymmärtää kohtuus sekä oma budjetti. Haaveita saa ja kannattaakin olla, mutta miksi ei aloittaisi jostakin helpommin saavutettavissa olevasta pelihuoneen mallista.

Paikka kaikelle tarvittavalle tekniikalle

Pc-pelaamiseen tarvitaan tarpeeksi tehokas tietokone, sopiva ja tehokas näyttö – ellei jopa useampi – pelaamiseen suunniteltu näppäimistö sekä pelihiiri. Eivät kaikki nämä tarvikkeet ole tietenkään pakollisia, mutta erityisesti jos pelaa enemmän, kannattaa varusteisiin panostaa.

Näyttöjä saattaa pelaajalla olla edessään jopa kolme, joten tilaa tekniikalle tulee pelihuoneessa joka tapauksessa olla. Tilaa löytyy niin työpöydästä, sen laatikoista, kaapeista ja mahdollisesti jopa rakenteista. Näytöt voi kiinnittää seinälle, jolloin pöytätilaa jää vapaaksi niiden kannattelusta. Kaikelle oheiselektroniikalle ja tekniikalle kannattaa myös hankkia säilytystilaa. Johdot, joita pakostakin pelitilassa kiemurtelee, saa mukavasti piiloon johtolistojen alle.

Hyvä tuoli ja sopiva pöytä

Koska pelaaja istuu pelatessaan pitkiäkin aikoja, tekee hyvän tuolin hankkiminen pelitilasta entistä paremman. Sen tulisi olla säädettävä, sekä sellainen, joka tukee selkää pelatessa. Selän terveyden kannalta voi olla vieläkin parempi, jos tuoleja on kaksi tai istumisen vaihtoehtona tavalliselle tuolille on esimerkiksi satulatuoli.

Hyvän pelitilan pöydänkin tulisi olla tuolin tapaan oikean korkuinen, sekä tarpeeksi syvä, jotta pelaajan niska ei rasitu liikaa näyttöjä tuijottaessa. Helposti puhdistettavat materiaalit niin tuolissa kuin pöydässäkin ovat tietysti plussaa viihtymisen ja siivouksen helpottamisen kannalta. Yhteenvetona voidaan siis sanoa, että hyvä tila pc-pelien pelaamiseen on sellainen, josta löytyy tarpeeksi tilaa kaikelle tekniikalle, hyvä tuoli sekä sopiva pöytä.