Nauti pelin grafiikasta täysillä

Nykyään peleistä on mahdollista tehdä visuaalisesti erittäin nautinnollisia ja jotta pelistä saa parhaan mahdollisen pelikokemuksen irti, grafiikoiden tulisi pyöriä maksimiasetuksilla. Usein tietokoneessa sijaitsevat vanhemmat näytönohjaajat eivät suoritustehoiltansa pysty käsittelemään kuvaa niin hyvin kuin on tarkoitus, jolloin peli alkaa äkkiä takkuamaan tai koko näyttö saattaa mennä hetkeksi mustaksi. Nauttiakseen Pelien loistavasta grafiikasta täysin siemauksin, niitä on mahdollista optimoida erilaisilla ohjelmistoilla, joita tulee usein grafiikkakorttien valmistajien mukana. Osa peleistä tarjoaa omat ohjelmansa, jotka ovat valmiiksi pelissä mukana, koska näin pystyy myös hyvin optimoimaan pelaamista. Pelaamisen kannalta on tärkeää ja turvallista, etteivät näytönohjaaja ja tietokone lähde useamman tunnin aikana kuumenemaan liikaa. Lisäksi näytönohjaajan ajurien tulisi olla aina ajan tasalla.

Iltasanomat on kasannut hyviä vinkkejä grafiikka-asetuksiin.

laita pelin grafiikka-asetukset kohdalleen Ilta-Sanomien vinkkien avulla . Ilta-Sanomat on kasannut listan vinkeistä, jotka voivat auttaa optimoimaan pelejä. Katso lisää Ohessa on oleellisimmat vinkit. Katso ja tutustu, www.is.fi/digitoday/art-2000005112525.html FPS eli frames per second tai kuvataajuus tulisi olla 55 fps pelatessa ja tällöin grafiikoiden tulisi pyöriä ongelmitta. Ihmisen silmä ei kuitenkaan pysty erottamaan yli 55 fps:ää, joten yleensä pelin sisällä on mahdollista nähdä, mitkä ovat FPS lukemat. Mikäli näytönohjaimen ajurit ovat ajan tasalla, mutta peli vielä pätkii, on pelaajan mahdollista alentaa pelin grafiikka asetuksia, tai vaihtoehtoisesti grafiikano resoluutiota. Grafiikka asetukset ovat helpot, mutta monipuoliset ja niillä voi alentaa mm. varjoja. Varjoasetusten ollessa korkealla, voi kuva alkaa helposti pätkimään. Tulisi myös varmistaa että näytönohjaimen grafiikka asetukset eivät taistele pelin grafiikka asetuksia vastaan ja Useimmissa näytönohjaimissa on valmiit asetukset joista voi valita tiettyyn tarkoituksen sopivan vaihtoehdon kuten “gamer”. Pelaamisen ajaksi voi siis kätevästi määritellä omat asetukset ja paljon muita käteviä vinkkejä löytyy myös netin pohjattomasta tiedon ja vinkkien maailmasta.

Pelaamisesta saa nauttia

pelata voi niin tohvelit kuin korkokengät jalassa, ellei sitten käytä rattia ja polkimia, jolloin korkkarit ja tohvelit voivat olla epämukavia. Pelaaminen sopii kenelle vain, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Pelit ovat mukava tapa purkaa stressiä tai rentoutua ja pelaamisen on myös todettu kehittävän käden ja silmän välistä koordinaatiota, joten pelaamisesta voi olla siinä mielessä hyötyä. Nykyään pelejä on jokaiselle laitteelle, ja kilpailu alalla on kovaa, siksi on helppo löytää jokaiselle mieluisa peli tai peli genre. Aloitteleva pelaaja voi helposti törmätä erilaisiin ongelmiin ja tällöin netistä löytyy lukemattomia ohjeita, ja opastusvideoita jotka helpottavat pelaamista. Pelaamisen ei myöskään ole pakko olla pelkkää istumista, sillä esimerkiksi Nintendo Wiin avulla voi samalla päästä harrastamaan liikuntaa pelaamisen ohessa. Realistisemman pelikokemuksen antaa lumoava virtuaalitodellisuus joka voi olla todella nautinnollinen kokemus pelaajalle. Virtuaalitodellisuus kuitenkin vaatii aina enemmän tehoja tietokoneelta kuin perustietokoneella pelaaminen.