Pelikäyttöön tarkoitetut tietokoneet

 

 

Pelikäyttöön tarkoitetuissa tietokoneissa oli historiallisesti usein hieman erilaiset komponentit kuin hyötykäyttöön tarkoitetuissa koneissa. Nykyään suurin ero pelikoneen ja hyötykoneen välillä on yleensä näytönohjain. Moderneissa pelikoneissa on usein erittäin tehokkaat näytönohjaimet koska monet nykyiset pelit ovat pelattavissa 4K grafiikalla, joka vaatii näytönohjaimelta paljon.

Monet pelaajat rakentavat koneensa itse, jolloin he voivat valita itse komponentit mitä koneeseen tulee ja suunnitella maksimaalisen toiminnallisuuden pelikoneena. Yksi tärkeä asia joka tulee ottaa huomioon pelikonetta rakentaessa on jäähdytys, tehokkaat prosessorit ja näytönohjaimet tuottavat paljon hukkalämpöä joka on johdetta muualle koneen kotelon sisältä. Itse rakennetuissa koneissa on usein otettu huomioon mahdolliset laajennukset ja mahdollisuus päivittää rautaa tarpeen mukaan, jolloin kun koneen runko on hankittu, sitä voidaan tarpeen mukaan päivittää vastaamaan sen hetken standardeja pelikäytössä.

Kaikki pelaajat eivät halua itse rakentaa koneitaan ja heille onkin tarjolla firmoja jotka rakentavat valmiiksi pelikäyttöön suunniteltuja koneita. Näissä koneissa kiinnitetään huomiota juurikin koneen kaikkien komponenttien yhteensopivuuteen pelikäytössä ja koneet kasataan erittäin huolellisesti käyttäen parhaita mahdollisia osia. Nämä yritykset tarjoavat usein myös mahdollisuutta kasata kustomoitu pelikone, jolloin asiakas saa itse päättää millaisia komponentteja koneessa käytetään. Kustomoidut pelikoneet ja pelikäyttöön varta vasten kasatut koneet ovat usein kalliimpia kuin markettikoneet, mutta niiltä voidaan odottaa huomattavasti suurempaa suoritustehoa ja markettikonetta suurempaa luotettavuutta.